注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

羽ばたきましょう!

強さは困難に立ち向かう事でしか掴めん!ならば、我はあえて茨の道を進もう!!

 
 
 

日志

 
 
关于我

追梦人,通过CATTI日语二级口译,广外日语口译专业应届,就活中,口译业务请联系邮箱。声控,喜欢动画和轻小说。中日通訳者です。有能ですが(多分)面白味のない人。

网易考拉推荐

2月1日  

2011-02-02 00:12:48|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

    放假嘅第一天。

    我想讲一D今日发生嘅事。

    首先我今日终于见到左何谓非主流,其次我终于知道原来野战唔太适合我,最后我居然拒绝同表姐佢行花街。

 

    今日21个人去打野战,其中有3个我唔识嘅。嘛,唔紧要,霖住大家都系真光人无计啦。谁知道有其中有两个居然唔系真光嘅,真唔明白潮人点解要稳佢地黎咯。虽然其中有一个系识打嘅,算系教我地打感样啦。但系,我都系觉得唔太自在,另外一个系非主流黎尬,哇佢个发现好难用真光嘅眼光去判断,该唔会系我见识浅短吧。头发搽D唔知系发泥定系其他,居然可以搽到同我外婆搽葵花籽油一样搽到闪粼粼~!十足几个星期无洗头感,再加上发型感特殊,唉,我接受唔到咯。一开始我以为得我一个感无见识,原来高得同啊条都一样感觉得,最后我地3个居然一齐系厕所讲人坏话...哈哈,我发现我地系E方面超有默契!

   

    玩左3个钟头野战,我居然系所有人里面最爱好和平嘅一个,咩叫做和平之枪,系我身上得到充分体现(T_T)。我真系想投诉点解我无带眼镜去!根本系我未睇到人地嘅时候就已经比人做低,唉呀,好惨啊。学肥煜一句,“我超攰,比人击杀左甘多次。”反而系超人带去嘅其中一条友居然系第一名,双位数啊!!!比外人玩晒添。所以今日嘅结论就系无眼睛绝对唔参加需要眼力嘅竞技活动,同我系吾适合玩野战嘅。

 

    系出瀛洲生态公园嘅野战场的时候,表姐打电话比我,问我去去花街。我讨厌!我唔钟意佢地,上次嘅事情我仲记得,点解要感做!虽然系电话到答佢我翻到屋企再打翻比你,系车上霖左好多,但系最后决定都系唔去!何必呢?又过去自取其辱,反正佢地都唔钟意我做嘅事。

 

    明天年三十,预祝大家一家团圆同新春快乐。

    ps:晚上你应该都要去打工了吧,夜晚会冻而且有通宵嘅可能,着多件衫啦。加油!打工期间如果可以有时间飞条短比我就好了。

 

.杰々_☆°∴

2011年2月2日凌晨12分

  评论这张
 
阅读(34)| 评论(2)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017