注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

羽ばたきましょう!

強さは困難に立ち向かう事でしか掴めん!ならば、我はあえて茨の道を進もう!!

 
 
 

日志

 
 
关于我

追梦人,通过CATTI日语二级口译,广外日语口译专业应届,就活中,口译业务请联系邮箱。声控,喜欢动画和轻小说。中日通訳者です。有能ですが(多分)面白味のない人。

网易考拉推荐

4天都算长假...  

2010-08-28 09:50:55|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
4天都算长假... - .杰々_☆°∴ -

 4天都算长假... - .杰々_☆°∴ -

 

     

原本想放EVA做封面嘅,但一睇到就睹物思人,只好打消念头,放上一张飞天小裤裤同一班セキレイ。(唔知点解今次粉色嘅画风我几钟意尬)

 

下面正文:

 

嘛,过去左4日。

 

唔系!应该讲过左2日多一个上午先啱,预先写定先啊嘛~

 

真系奇怪对高三学子而言4日已经算系长假,你话杯唔杯具先啦。

 

 

 

 

 

下次4日,我估计都应该系春节嘅时候啦,平时得1日休息,一下子黎左4日,有D唔适应,嗯。

其实都难怪,翻左3个星期学就已经好似已经要高考感,日复日一日都系做作业,我坦言过去两日无左过作业,今日同听日都唔打算做。

其实今次D作业多数都系为左迟D嘅月考姐。一堆以月考针对训练为题嘅练习卷……

 

以我科数学为例,平时系唔掂嘅,有咩可能可以系4日里面达到月考嘅要求呢?

你话净考我过去3个星期复习嘅函数的话,感我都有少少自信,但你系E家系全部考喔,所以果断放弃系啱嘅!

又以生物为例,平时系掂嘅,你复唔复都系掂,所以亦无乜必要复,系米感讲先。

4日,轻松一D过,之后翻去见翻班高一高二仲好过啦,3个星期都系只有高三在校,学校冷清得有点可怕,特别系晚上……

 

衣几日都挺忙,忙住搞团队D野,做统筹好辛苦滴,下次各位有得做都唔好做,真系训都训得唔安稳。

希望剩下2日可以比我好好休闲一番,种种花,喂喂龟感啦~~

 

 

 

——————————————————————————————

 

.杰々_☆°∴记于2010828950

 

 

  评论这张
 
阅读(72)| 评论(1)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017