注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

羽ばたきましょう!

強さは困難に立ち向かう事でしか掴めん!ならば、我はあえて茨の道を進もう!!

 
 
 

日志

 
 
关于我

追梦人,通过CATTI日语二级口译,广外日语口译专业应届,就活中,口译业务请联系邮箱。声控,喜欢动画和轻小说。中日通訳者です。有能ですが(多分)面白味のない人。

网易考拉推荐

第六周 明天要去拜山 囧  

2010-04-04 20:28:54|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

明天清明节,清明节快乐! (- -|| 感觉有少少怪...

 

啊,系啦,啱啱睇新闻透视,入面个校长有句口头禅,“你系掂尬,我信你啊!”我觉得都几啱听握,采用鼓励式嘅学习教育,同真光好唔同。真光睇嘅系成绩,香港睇嘅系学生。不过点都好啦。“你系掂尬,我信你啊!”改为“我地系掂尬,我信你衣个相信我嘅你啊!”就最好啦!

 

讲翻今个第六周,所谓光阴似箭、日月如梭。话感快就第六周啦。真光搞左次社团日,亏我仲感期待添,都唔好玩嘅!真系睇到班无聊人系道玩BL,真系无眼睇落去,不过都系一个唔错嘅新意黎嘅,起码以前无睇过人地当面表演BL~~。班跳舞嘅女仔...好唔好睇就唔识评价,不过小权话好,我就都话好啦。不过点解唔着衫着得好睇D...无咩视觉冲击...杯具 = = 。只见一群很傻很天真嘅少女们系度“挺胸”...真系无咩视觉冲击。几时都话高二嘅表演要比高一好多嘅啦。偏偏今次系全高一...

 

星期一翻到去升旗,真系好鬼死耐都未见过国旗班有感多人升旗咯。可能我地班高二一直都系10个人唔够,突然间见到20+人去升旗,真系有多少惊讶!唔太掂班高一国旗班,好傻极憨居,中爷仲叫我地传位比高一握,点传啊,感嘅样子走出黎,真系连我地高二高三都影衰埋~~

 

呜呜呜呜呜呜,今个星期无得欺负傻琳真系唔奋气!用日语讲就系からかいたい。

 

考试出左成绩,除去英语排83,成绩算系搏得LP嘅同情,肯继续信我可以考上重本。我仲写左份好串嘅月考总结比佢,句句都系8个字,真系问你怕未!jiji都无点讲我考日语嘅事就帮我搞到教导处嘅盖章翻黎,以后见招拆招就系啦。

 

真系杯具,今个星期轮番比理综3个老师“劝”我交作业...一个黎完又一个,寻仇都唔使感的嘛。不过好彩理综成绩3科有两科第一,唔系都几难逃过2000字的说明书了~~

 

明天去拜山,希望好天气而且不是太多人。嗯就感先。

 

差D唔记得左,我仲睇左一首好有趣嘅诗:

 

男儿立志出乡关,不日美女誓不还。 埋骨何须桑梓地,人生无处不青山!

(各位男儿加油啦~~)

 

ここまでご覧くださって誠にありがとうございます

  评论这张
 
阅读(68)| 评论(4)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017