注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

羽ばたきましょう!

強さは困難に立ち向かう事でしか掴めん!ならば、我はあえて茨の道を進もう!!

 
 
 

日志

 
 
关于我

追梦人,通过CATTI日语二级口译,广外日语口译专业应届,就活中,口译业务请联系邮箱。声控,喜欢动画和轻小说。中日通訳者です。有能ですが(多分)面白味のない人。

网易考拉推荐

我唔钟意学生会!超级讨厌!  

2010-03-02 20:52:06|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

我要申明一点,我绝对系对事唔对人。

 

学生会总系以为自己大晒,自己搞唔掂,就稳我地班学生所谓自己协调。你地搞得唔好,就唔应该将麻烦事情推到我地身上。

 

感都算啦,仲要将牵涉到我地社团。我都明白,你地学生会有义务有责任去管理社团。但系,我地稳咩人做主持、点样安排活动嘅选择权都无?仲成日讲,社团自主握,何以见得!?你通知都唔通知声,突然下午就推两个我唔识嘅上黎就乜野。你推上黎就算啦,仲要派两个监工上黎,真系乜自由都无晒。

 

你地学生会做事都系唔使征询人地意见的吗?系我地内部嘅事,你地话点就点?我唔知道啊康知唔知情,亦唔知道系唔系啊康系点霖嘅。我只系讲出我自己心里嘅感受。总之我讨厌嘅就系你地话晒事,一D选择权都唔比我地。

 

仲要今日下午上社团课,你地下午先使人过黎同我讲声,口气就同以前个高三叫我上去一样,仲叫我去稳学生会会长握,我识你老鼠!命令式口吻,无得反驳,只能讲:“哦,知道了。”

 

就算你唔考虑我地班高二嘅感受啊,你都霖下班高一啦!我地自己本身有分好职务的,你地突然就派人上黎话要顶替人握,我觉得人地心里话唔好受咯。我自己以前都试过比学生会感样对待,所以今次你地又感样对待高一,我有少少感觉系历史重演咯,心里难受。 

 

如果我系正台,我就一定会稳理由去拒绝。理由姐嘛,我大把。如果唔系张梓楠系学生会嘅部长,我真系忍都唔忍佢。成日我都觉得学生会好差劲,真系唔钟意!

  评论这张
 
阅读(61)| 评论(5)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017