注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

羽ばたきましょう!

強さは困難に立ち向かう事でしか掴めん!ならば、我はあえて茨の道を進もう!!

 
 
 

日志

 
 
关于我

追梦人,通过CATTI日语二级口译,广外日语口译专业应届,就活中,口译业务请联系邮箱。声控,喜欢动画和轻小说。中日通訳者です。有能ですが(多分)面白味のない人。

网易考拉推荐

2月4日  

2010-02-04 16:16:56|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

24

距离寒假结束还有大约...16天左右,详细日期唔记得啦 = =

 

作业一D都未做,睇完生物遗存学同细胞生物学,打算再用多1个星期左右嘅时间睇埋生态学、动物行为学同系统分类学。之后就回归高中课本~~有时间的话,就睇下选修3。真光初赛誓要打抵重点班,重点班点能够成大半个班都参加尬!7班必胜 YEAH!!

 

日文成绩出晒,排名满天飞,唔知边个先系正确~~

睇黎沪江比较菜,2级成绩我都入到前10,咖啡就入到前30左右。唔挂得知助教都叫我去试试申请奖学金啦~~同班高手就系差在听力上,点能够有80+90+嘅听力尬?我练感多次听力次次都系得个70+ 你地班变态佬~~

最搞笑嘅就系,大连优势日语宣传单写住大连最高先320...囧 我只菜鸟都高你十几分,你嘅第一点做尬?

暂时见到3级最高385/ 2级最高379 /1级一渣阵亡+无留意=唔知道

D去罗证书嘅时候,睇下广外D人又有几高先得,话说你间衰广外仲唔通知我罗证书!

我不喜欢韩文的...韩文唔好搞我,一见到韩文就以为系人类翻翻几千年前感,好似睇紧方块字感...无奈。

 

几日都系屋企过,都几无聊,几时先可以出去玩呢?有时间想去食餐好野,日日同屋企人吵今日食乜好,真麻烦,想去食自助,自己话晒事!哈哈~~四海一家系唔系好犀利尬?求组队~~

又话同班初中F出去玩BBQ...貌似感嘅阴雨天气恐怕B唔起...无奈

 

某人生日仲有2日,今次无数错啦挂...囧

  评论这张
 
阅读(60)| 评论(5)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017