注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

羽ばたきましょう!

強さは困難に立ち向かう事でしか掴めん!ならば、我はあえて茨の道を進もう!!

 
 
 

日志

 
 
关于我

追梦人,通过CATTI日语二级口译,广外日语口译专业应届,就活中,口译业务请联系邮箱。声控,喜欢动画和轻小说。中日通訳者です。有能ですが(多分)面白味のない人。

网易考拉推荐

倒数!?  

2010-01-01 01:48:01|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

倒数!?

首先祝大家新年快乐!新的一年里面有新的开始,可以有新的作为!

    如果下年想去倒数的朋友,请看看下文,2010年迎新倒数实况..

说回今晚的倒数...真他妈的多人!(对不起,平时我是不说粗口的...10点半傻傻地感自己一个人去左中华霖住join个同学,一齐倒数啦。点知道,就系搭地铁都用成个钟,上条楼梯姐,仲惨过登栈道啊~~

    霖住上完楼梯,就可以轻松下了。原来烈士陵园个站调整,只有CB两个出口,明明知道A出口系向住中华广场的嘛,都唔比人出喔,真系唔够人性化啦!我都算啦,从C出口兜翻去中华广场...

一路上多野睇咯,几多人卖荧光棒同喷雪剂,唔知班同学卖唔卖得晒D野呢(些许担心啦)?听到有人好大声示爱,讲“我爱你” = =|| 你估多人同你壮胆,条女就会应承你咩...搞到水泄不通惊扰晒广大人民群众...仲有啊...今次系我第一去倒数的嘛,咩都唔识。傻下傻下感就行到了路中间,悲剧发生啦,原来路中间系喷雪战场黎尬,我,成为牺牲品了。嘛,感到未算最恐怖。好戏在后头,继续行,虽然成头中晒招...终于黎到中华广场,多人到我感大个仔第一次见到感多人。我不断打我同学部手机,唔系收唔到就系话关机,最惨就系我部手机连信号都无埋..部烂鬼N85,感重要的时候竟然无信号,稳民警叔叔都唔得啦~~

    最后,我只能一个人倒数了,我唔知到系我倒数啊,定抑或系人地倒数我几时会比人喷。点解感讲,好恐怖啊,你唔知你隔离果个人会唔会随时罗之雪枪出黎喷你,道道都系炸弹!我都唔够胆走...只好躲在警车的旁边...

   走先夸张...我成日以为,点解会踩死人的呢?边有感犀利啊~~经过今次,我终于知道啦。我比人逼住向前走的感觉系咩啦,你一步都唔可以停,唔系你撞人地,就系人地撞你,好唔中意咯。D人罗我做挡箭牌,系感推我,我几次都差D跌倒。有一次我撞到个女生,我想扶翻起佢啦,点知都系唔得,后面不停推我走,有些少抱歉咯。如果E个时候,发生D咩踩死人事故,真系唔出奇!大家如果带女朋友去的话,要小心啦,我地男生就会可以推推撞撞咋,D女生撞多两撞就唔太好了。虽然不至于跌倒,但系着住高跟鞋,比人踩到真系好痛尬。所以,要小心啦!

   走左鬼死感耐,由中华广场一直比人推到农讲所,问你死未。又得我一个人喔,真系有少少怕…

    排除万难,终于落到地铁站,好彩,走得快姐,唔系连地铁都无啦~~我刚刚好搭到最后一班车,大约系12点半嘅时候啦。就系感,我的旅程结束了……

 

    原本霖住,如果稳唔到同学的话,都系一个人倒数尬啦。所以其实自己都做好准备尬啦,真系感多人,感恐怖就真系无霖到咯,完全同以前一个人漫步江边那种感觉不同....我都有试过约人尬,个个都唔去,唔系话冻就话多人,哈哈,我最后都去左,所以某程度上我都系一个胜利者!

   

   李璐琛,你下年一定要陪我,唔准你用冻做借口(今晚其实好热,我都出汗...)!邓亦君,你下年一定要陪我,唔准你用训教做借口!梁杰豪,你下年一定要陪我,唔准你再放我飞机!人渣康,你下年一定要陪我,唔准你再放我飞机!

 

  评论这张
 
阅读(107)| 评论(17)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017