注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

羽ばたきましょう!

強さは困難に立ち向かう事でしか掴めん!ならば、我はあえて茨の道を進もう!!

 
 
 

日志

 
 
关于我

追梦人,通过CATTI日语二级口译,广外日语口译专业应届,就活中,口译业务请联系邮箱。声控,喜欢动画和轻小说。中日通訳者です。有能ですが(多分)面白味のない人。

网易考拉推荐

国庆第3日 YEAH!!  

2009-10-03 23:30:54|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

国庆第3 YEAH!!

 

Er…..今天已经系第3日啦,欢迎黎到小江嘅个人blog,我地一齐黎分享下我今日发生嘅无聊事啦~~~下面正式开始!国庆第3日 YEAH!! - .杰々_☆°∴ - 无聊聊 霖下你 ?

 

今日,系同琪琪约会的日子唔系,系出街嘅日子。去左买书,仲要去到体育西太远啦吧在途中,我地竟然迷路唔知去左边,游下游下,就游到天河城的KFC中,买左个卖广告卖到好犀利个X珍鲜虾堡,真系包如其名,好袖珍!不过都几好食,哈哈!跟住我地终于去到书城啦当中发生一件极度囧的事情,竟然有个哑人过来了傻琪你好野!有好野就唔同我分享,一有衰野,就拉拉临推我过去人地黎寻求捐款姐唔系金鱼佬你唔帮人啊,都唔好稳我做挡箭牌啊~~~囧 难委我用晒王中X教我D野先推得走佢,唉,霖翻我都好想笑啊~~下次唔好啦不过点解会入黎书城乞钱呢?国庆第3日 YEAH!! - .杰々_☆°∴ - 无聊聊 霖下你 ?

 

跟住同琪琪就飞铁走啦,飞到黄沙时,先4点几。唉~~6点先有饭局啊~~~又傻傻地感系地铁站座左1个钟头唉,好彩有啊饭同我飞段姐途中又霖翻以前初中的时光,日日都坐系地铁站中XXOO。啊かしいななつかしいな na tsu ka shi i naM记广告最后果句啊国庆第3日 YEAH!! - .杰々_☆°∴ - 无聊聊 霖下你 ?

 

今晚饭局,比个兄弟系感拉住,佢话要表演魔术握,其实我对魔术无乜兴趣…但佢又系都要我睇握,唉,败给他了饭菜没什么特别,但系都算唔错啦,可以有可乐饮,其实我更想饮啊饭买比我嘅可乐咯国庆第3日 YEAH!! - .杰々_☆°∴ - 无聊聊 霖下你 ?

 

翻到屋企啦~~好高兴一入花园,就发现好多细路仔在水池玩灯笼好靓啊,最衰手机无电,唔系就可以照相啦到处都系蜡烛闪闪发亮,好有感觉~~~^_^

 

回到家,第一时间开电脑就不停地收到大家对我新头像嘅意见~~大家好唔中意咩?几好睇啊我觉得,换翻啊饭最爱会唔会好D呢?

 

今晚就写到这里,小江嘅无聊事件本边个可以同我去买书包啊?无人陪我国庆第3日 YEAH!! - .杰々_☆°∴ - 无聊聊 霖下你 ?

 

 

补充:下次饮可乐自己买,唔好同我饮同一支可乐啊!!连吸管都要我去帮你偷,你知唔知服务员姐姐嘅眼神系几感凶狠啊?我仲系同啊饭先会做D感嘅野尬咋,下不为例!仲搞到咬到你条管添...

 

  评论这张
 
阅读(94)| 评论(5)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017