注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

羽ばたきましょう!

強さは困難に立ち向かう事でしか掴めん!ならば、我はあえて茨の道を進もう!!

 
 
 

日志

 
 
关于我

追梦人,通过CATTI日语二级口译,广外日语口译专业应届,就活中,口译业务请联系邮箱。声控,喜欢动画和轻小说。中日通訳者です。有能ですが(多分)面白味のない人。

网易考拉推荐

10.18  

2009-10-18 09:22:02|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

1018

又到左今日星期日啦~~今日个星期依然发生左好多事情….

首先讲下月考嘅分数我相信如果唔系英语嘅话,我绝对有全级前100….

英语?就唔好讲啦,讲黎都无乜意思我考日语尬嘛!10.18 - .杰々_☆°∴ - そっと 傍にいます そいう風のように

 

总觉得今个星期过得好平静、好有悠闲、好舒服。唔知系唔系考完左月考,各科都老师都忙住讲解试卷,都唔使上新课,自然就唔使做功课啦~~~竟然可以系晚上睇日文,仲可以连续睇3日添….

 

今个星期4日都去左训练真光个国旗班….感觉都唔错嘅~~有人比我玩,我紧开心尬~~但系见到佢地做极都好似系度行街感,真系觉得好鬼死嬲!!

我地电视台,衣个星期都无集中过,帮高一都唔知点算好。唉,下星期四就正式尬啦~~!反而系比人点左上7楼,帮人写请假条,无剌剌感就无几蚊电话费….

 

星期五竟然唔记得带锁匙同某人去左买奶茶,买左1个钟差唔多啦,等到啊爸翻黎先有门口入下次唔好啦,晚上感辛苦连我都顶唔住唔好意思咯,我霖住反正无野做,米挂左电脑用手机上咯,点知一趴低就训着左啦对唔住咯!10.18 - .杰々_☆°∴ - そっと 傍にいます そいう風のように

 

顺便说一下今嘅星期做果份试题考313/400 词汇是弱点听力好耐无考过全对啦 ^_^ 阅读比上次低左几十分本来可以过330尬啦!下次再努力!

 

就写到衣到先啦

 

 

  评论这张
 
阅读(72)| 评论(1)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017